Στο εργαστήριο Αρτοσκευασμάτων και Γλυκών οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ειδικής Αγωγής απασχολούνται δημιουργικά και εκπαιδεύονται στα παρακάτω αντικείμενα:
- Μέθοδοι και τεχνικές παρασκευής γλυκών κουταλιού, μαρμελάδας, σάλτσας, λικέρ
- Μέθοδοι και τεχνικές παρασκευής προς τυποποίηση αρτοσκευασμάτων (κουλουράκια ρετσίνας, κανέλας, πορτοκαλιού, βουτύρου, κέικ πτι φουρ, πεταλάκια, μπισκότα, σοκολατάκια, σοκολάτες),
- Μέθοδοι και τεχνικές παρασκευής διακοσμητικών αντικειμένων από ζυμάρι
- Διάθεση προϊόντων.
- Εκπαίδευση και πρακτική σε κανόνες ασφάλειας του χώρου
- ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: Εκπαίδευση στους τομείς ατομικής υγιεινής και καθαριότητας των αντικειμένων και του χώρου. Πλύσιμο-σιδέρωμα στολών εργασίας, ποδιών κλπ.
- Βελτίωση των δεξιοτήτων της ατομικής τους υγιεινής.
- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ: Συντήρηση των ήδη υπαρχόντων γνώσεων (γενικών, γραφής, ανάγνωσης, αρίθμησης), βελτίωσή τους και εκμάθηση νέων.
- Προγράμματα κοινωνικοποίησης.