Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την υποστήριξή του στην κοινωνική εκστρατεία Ι.Δ.ΑΝ.ΙΚΑ για την προστασία των ανθρώπων με νοητική αναπηρία από κάθε μορφής βίας και ρατσισμού και για την ένταξη όλων σε υπηρεσίες υποστήριξης.

Ο «Λάζος», αφού ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του κέντρου, και ενημερώθηκε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έπαιξε one-on-one με  ωφελούμενους του Κέντρου Ειδικής Αγωγής που το χάρηκαν δεόντως.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εκστρατείας Ι.Δ.ΑΝ.ΙΚΑ που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Κέντρου Ειδικής Αγωγής. Διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξή του και για την πρόθεσή του να μεταφέρει όπου μπορέσει το μήνυμά της, καλώντας τους αθλητικούς φορείς και αθλητές και κάθε πολίτη να την υποστηρίξουν έμπρακτα.

Η υποστήριξη της καμπάνιας μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της https://idanika.gr από την οποία μπορεί ο επισκέπτης να ενημερωθεί για τους σκοπούς και τα αιτήματά της.

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και η εθελοντική Συντονιστική Ομάδα της Εκστρατείας Ι.Δ.ΑΝ.ΙΚΑ. καλούν όλους και όλες να δηλώσουν, με ένα απλό «κλικ» (στο https://idanika.gr/atomiki-dilosi-ypostirixis/) την υποστήριξή τους ώστε να δυναμώσει το κύμα αλληλεγγύης, να προληφθούν τα συχνά κρούσματα κακοποίησης, ιδιαίτερα σεξουαλικής, να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός και να διευκολυνθεί η ένταξή των ανθρώπων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.

 

 

«Υποστήριξη ΑμεΑ με Νοητική Υστέρηση – Κέντρο Ειδικής Αγωγής»

 

Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2018

Αρ.πρωτ.: 201/Ι/18

 

α/α

Αριθμός Πρωτοκόλλου

Αίτησης

Σύνολο Μορίων

1

4/Η1/17

82

 

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ:

α/α

Αριθμός Πρωτοκόλλου

Αίτησης

Σύνολο Μορίων

1

3/Η1/18

43

2

2/Η1/18

42

3

1/Η1/18

42

 

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής θα συμμετέχει στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 14/4/2019.

Τα αγωνίσματα είναι τα 5km (15€), τα 10km (15€) και ο μαραθώνιος (30€). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310453107.

Θα χαρούμε να γίνετε μέλος της ομάδας μας!

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, με τη στήριξη της Pharmathen, συμμετέχει

στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 13/10/2018

Την Παρασκευή 1/3/2019, στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών: «Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Μεταπτυχιακής διατριβής

του Κώστα Ράλλη Γυμναστή του Κέντρου Ειδικής Αγωγής, μελέτη η οποία, είχαμε την τιμή, να διεξαχθεί στο χώρο μας. Η μελέτη ανάδειξε ένα νέο και αποτελεσματικό πρόγραμμα

βελτίωσης της ικανότητας ισορροπίας. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα υλοποιείται στο Κέντρο Ειδικής αγωγής στα πλαίσια της γυμναστικής από την αρχή της χρονιάς.

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής αγκαλιάζει τις καινοτομίες και στηρίζει την έρευνα που αφορά τη Νοητική Αναπηρία. Τέλος θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια

στο Κώστα Ράλλη για την επιτυχημένη διεξαγωγή της διατριβής του καθώς και σε όλους τους ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές που παρουσίασαν μελέτες για την αναπηρία στο συνέδριο.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ                                                Θεσσαλονίκη,5/10/2018

ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»                                       Αρ.Πρωτ:172/Ι/18

Ταχ. Δ/νση: Κολοτούρου 14

                55132,Καλαμαριά

Πληροφορίες: Γιαννακούδης Γεώργιος

Τηλ.: 2310453107

web: www.keathe.gr

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία, υλοποιεί πρόγραμμα στο πλαίσιο της Πράξης: «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία», με ειδικό τίτλο: «Υποστήριξη ΑμΕΑ με Ν.Υ. – Κέντρο Ειδικής Αγωγής».

Η Πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ09Β “Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ” με θεματικό στόχο την Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχιας και κάθε διάκρισης, προτεραιότητα την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και προώθηση των ίσων ευκαιριών και ειδικό στόχο τον περιορισμό των διακρίσεων που υφίστανται οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην καθημερινή τους διαβίωση. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.